C.B. CANTAIRES TORTOSA


Ir al Contenido

Menú Principal:


HISTÒRIA

EL CLUB

L'any 1968 , fou el nou caminar de l'entitat. Un grup de noies s'arropen a la idea de jugar a bàsquet. Per aquell lavors, Montserrat Montanyà ajudada per Pilar Monclús, fou la que impulsa el joc de la cistella. Pepe Ramos, el primer entrenador, que conjuntament amb aquestes i tot el grup de seguidors, en no dispondre de pistes de joc en l'entitat, bo de recordar les matinades que es tenien que fer en aquests comensaments basquetbolístics en trobar-se a les instal.lacions municipals a les set del matí.
Parlar de les pri meres confontracions és com per oblidar-ho. Encara que en partits amistosos els resultats eren dolents, la tasca era invencible en el seu continuar i amb la il.lusió que donar la primera victòria les entusiasma en poder prendre part en la primera competició oficial federada.

De nou, per oblidar els seus resultats fins que l'equip va trobar una formació mesurada en el perdre i en el guanyar. S'arriba a la temporada 80-81 i la cosa és ja més seriosa. En conquerir la categoria de campiones provincials entren de ple a la regional i tot seguit ja donen raó a la tasca de formació i la del seu president , Jordi Angelats, l'equip entra a les fases d'ascens a la categoria nacional, la denominada primera "B", en haver conquerit el títol de la segona divisió i en una final de fase a Tortosa per a recordar. La primera "B" fou un caminar ascendent i en classificar-se en el segon lloc, aquest ens donar prioritat d'organització per ocupar plaça a la primera divisió d'honor. Fou a l'abril de 1985, el pavelló ple de gom a gom i la victòria contra l'OXIMPER Sevilla pel resultat de 62 a 41. Fou el fruit del bon treball de tots plegats, equip, entrenador aleshores Xavier Tubau, Pesident i la resta de la junta directiva. Tortosa no podia arribar a l'entesa del lloc aconquerit en el basquet femení estatal. La primera divisió d'honor era una realitat. Madrid, Las Palmas, Tenerife, Vigo, Lugo, Sant Sebastià, etc. Tot un seguit de capitals de l'estat espanyol serien fets de presència i de competició d'un nom:Tortosa. Un total de cinc temporades, en la que cal destacar jugadores de la talla internacional com Ana Junyer, Rosa Castillo, Gina Elias, la malograda Roser Llop, i varies jugadores nord-americanes que van fer omplir el pavelló, es va estar competint a la divisió d'honor, amb la suma d'una serie de títols que sumen tot un rècord per al basquet catala. Copes de S.M. la Reina, lligues catalanes, lligues estatals, copa de l'associació de clubs i varies participacions en competicions Europees.Tota una gamma d'actuacions que són un bon record i premi a l'entrega i en això als ajuts rebuts dels sponsors d'aquestes invorrables temporades.dintre del palmarés de les competicions oficials Estatals i Catalanes.
Ara en el record i tenim un nou comensar, amb jugadors/es formats a casa i amb la il.lusió de tornar a conquerir fites importants. Treball i sponsors tenen la paraula. Ara l'obra en si es social i esportiva i aspirem al lloc on vam estar i que no perdérem per motius esportius sino econòmics, donada la manca d'sponsor i que vam haver de donar a canvi de res.
Aquest nou camí hi som tots, tant directiva, entrenadors, com jugadors i pares d'aquets, que són tant importants per poder tirar endavant aquesta entitat.
La temporada 01/02 ja es va fer un conveni amb el col.legi Sagrada Família per poder donar sortida als nostres jugadors de base per manca d'espai al pavelló municipal i la vocació que te aquest col.legi en aquest esport.
En aquest trenta-cinquè aniversari volem fer arribar a tota la ciutat la nostra il.lusió i treball en aquest esport que tant ens ha donat i fer d'aquesta secció de Cantaires la de donar una imatge positiva de Tortosa arreu on anem portant aquest nom.

Visualizar pantalla completaAnteriorPlaySiguiente

ACTUALITAT | PLANTILLA | HISTORIC NOTICIES | PATROCINADORS | ESCOLA DE BASQUET | EL CLUB | PAGINES D'INTERÉS | ALBUM DE FOTOS | Mapa del Sitio


Sub-Menú:


Regresar al contenido | Regresar al menú principal