PLANTILLA > TEMPORADA 2012-2013 > JUNIOR A MASCULÍ

TORREDEMBARRA 12/05/2013

TORREDEMBARRA BC.............................69
CANTAIRES TORTOSA OLIS FAIGES...82

Nova victòria en la visita a la pista del Torredembarra, un bon equip del que a priori tots posàvem a la lluita pel títol, però la igualtat i la dificultat de cada partit d’aquesta fase posa les coses molt difícils a tots.
Un inici de partit amb molt de ritme per part dels 2 equips, nosaltres fallàvem tirs en cada atac mentre el Torredembarra no perdonava sumant en cada acció, rebot ofensiu, tir, etc, a més nosaltres mostrem pèssima defensa. Amb tot això s’arriba al final del primer període amb un 25-16.
En el segon període i a diferència d’altres partits sortim molt més agressius en defensa, complicant molt les accions rivals on ara ja no podien sumar amb tanta facilitat. En atac apareix el joc d’equip, molta mobilitat de pilota i dels jugadors sense pilota trobant el millor jugador per finalitzar, això ens porta a molt d’encert en el tir de camp i aconseguim parcial de 11-27 que capgira el marcador al descans, 43-36.
Ens quedava l’altra assignatura pendent, la sortida del vestidor, el nostres fatídics tercers períodes. Tot i que en aquesta ocasió fem un bon joc, no trobem bones opcions de finalització davant la defensa zonal local. En atac el Torredembarra desenvolupa un bon joc per parelles trobant opcions còmodes de tir que nosaltres no som capaços d’anular. Els locals aconsegueixen parcial a favor de 17-12 però no suficient per capgirar el marcador, 53-55.
Per tant, comença el darrer període amb nosaltres davant en el marcador, recuperem la bona defensa i la circulació i velocitat de moviment de pilota del segon període i en 2 minuts aconseguim parcial de 0-8 que ens posa a 10 punts per davant en el marcador, 53-63. Això ens dona tranquil·litat i a partir d’aquí l’encert en tir exterior, el domini del rebot defensiu en la nostra zona i la circulació ràpida de pilota canviant-la d’un costat a l’altre buscant la millor opció no permet que un Torredembarra que no es va rendir mai es recuperi en el marcador. Al final 69-82 en un partit molt ajustat durant tot el partit davant d’un gran Torredembarra.
Aquesta victòria ens deixa empatats a la tercera posició amb La Selva i CBT. La propera setmana rebem la visita del líder, el TGN, serà dissabte matí a les 12:00 al pavelló del Temple.

CAMBRILS 28/04/2013

CB CAMBRILS ……………………………..69
CANTAIRES TORTOSA OLIS FAIGES……45

Ens desplaçàvem a la pista del líder, el Cambrils.
Es va demostrar un cop més que ens els partits fora de casa tenim greus problemes per anotar quedant per sota dels 50 punts, cosa que fa difícil la victòria.
Tot i així i jugant davant d'un Cambrils que va fer un gran partit tant en atac com en defensa, varem demostrar capacitat i varem fer una bona primera part. El Cambrils va començar molt fort i ens va caure un parcial de 8-2 en 6 minuts provocat pel desencert en tirs còmodes que ens va perseguir durant tot el partit, però reaccionem i amb criteri ofensiu aconseguim un parcial de 6-10 i ens apropem en el marcador al final del primer període, 14-12.
El segon període comença amb 2 triples per cada equip iniciant un intercanvi de cistelles entre els dos equips fins que a falta d'1 minut i un marcador ajustat de 24-23, un seguit d'errades nostres propicia un parcial de 7-2 que ens va fer anar al descans amb un marcador massa distant per com havia anat el partit fins ara, 31-25.
La clau del partit va estar en el inici del 3r període on encaixem parcial de 8-0 en 3 minuts (38-25), el que ens va descentrar molt fent aparèixer ansietat i desconfiança, a partir d'aquí els locals es van distanciar cada cop més, 52-34 al final del 3r període. Ho varem intentar, però amb més cor que joc i els minuts jugaven a favor del Cambrils. Al final victòria local per un clar 69-45 davant d'un gran equip que va fer un bon partit durant els 40 minuts, mentre que nosaltres varem estar sòlids els primers 20 minuts, però no la resta del partit.
La propera setmana rebem la visita del Vendrell equip igualat que disputa la 4º posició amb nosaltres. Serà diumenge a les 18.00 hores a Ferreries.

TORTOSA 21/04/2013

CANTAIRES TORTOSA OLIS FAIGES……..72
CB LA SELVA…………………………………….……………..61

Victòria important per no distanciar-se del grup capdavanter de la classificació.
Les males actituds defensives sobretot davant els jugadors sense pilota (talls i blocs indirectes) ens porten a un mal inici de partit, cedint cistelles fàcils al rival que no van perdonar, mentre que nosaltres fallàvem cistelles en situacions còmodes per nosaltres. S’arriba així amb un 11-17 al final del primer període.
Al segons període apareix la nostra reacció defensiva, dificultant els seus atacs, recuperant pilotes en bones defenses de l’1x1 i sobretot millorant percentatges de tir i de finalitzacions, tot per aconseguir un parcial de 24-15 i capgirar el marcador al descans 35-33.
Tercer període on les defenses s’apoderen del ritme del partit, intercanvi de cistelles, parcial de 14-12 que ens serveix per sumar 2 puntets més de diferència, molt importants en un marcador tant ajustat.
Darrer període on recuperem la intensitat en defensa, els visitants amb molts dubtes i pèrdues de possessions que ens permeten anar augmentant les diferències fins 10 punts (65-55) a falta de 3 minuts i La Selva desapareguda. Amb aquest escenari teníem tot a favor per aconseguir el basquetaverage (-15 punts a la seva pista) però de repent apareix la precipitació que avui encara no havíem mostrat i, amb 3 atacs molt ràpids i sense bona selecció de tir permetem a La Selva apropar-se a 5 punts (66-61) a falta de 1,30”. Una molt bona defensa ens permet negar l’opció d’anotar als visitants durant aquest temps restant mentre nosaltres no perdonem en atac i aconseguim un resultat final just de 72-61.
La propera setmana ens toca assaltar la pista del líder, el Cambrils. Serà diumenge a les 10:45.

TARRAGONA 06/04/2013

CB TARRAGONA GROC…………………….…52
CANTAIRES TORTOSA OLIS FAIGES.…...44

Comencem el partit amb menys de 5 minuts de contacte amb la pista per l'endarreriment del partit anterior, això fa que comencem gelats i encaixem un parcial de 7-0, a partir d'aquí ens toca remuntar fet que es fa complicat amb errors de tir fàcils en penetracions eixamplant el parcial fins el 17-5 a falta de 3 minuts per al final, però reaccionem buscant el joc interior, parcial de 3-10 i retallem diferències fins el 20-15 del final del període.
Seguim amb bon joc i trobant bones posicions de tir tant sota cistella, com mitja distància o triple, però mals percentatges no ens permeten anotar i els locals eixamplaven diferències arribant al descans amb 37-23.
Mals percentatges en el tir no ens deixaven anotar, però havíem rebut 37 punts en 20 minuts el que denotava mala defensa i necessitat de solucionar aquest problema. Trobem solucions en el 3r període i a partir de la defensa recuperant pilotes aconseguim un parcial de 5-14 i posar-nos en el partit arribant al darrer període amb 42-37.
Seguim amb la millor defensa però els mals percentatges ens tornen a complicar el partit fallant cistelles clares en contraatac que ens impedeixen anotar en 7 minuts i donen oxigen al CBT que amb parcial de 10-0 torna a marxar en el marcador (52-37), no ens rendiríem i lluitaríem fins al final, parcial de 0-7 però insuficient per capgirar el marcador, al final derrota per 52-44 on la dificultat de la defensa en l'1x1 de la primera part i els mals percentatges en el tir durant tot el partit, ens han condemnat a la derrota.
7.
.

TORTOSA 24/03/2013

Cantaires Tortosa Olis Faiges……59
Manyanet Reus.........................57

Partit de màxima igualat en el marcador i emoció al límit fins el final del partit per aconseguir una victòria que ens dona confiança en partits ajustats i per encarar un final de lliga que serà molt dura i igualada.
El partit ha estat marcat per la pressió defensiva dels de Reus que ens han tret del partit i ens han provocat moltes pèrdues. Tampoc hem estat encertats en el nostre rebot defensiu, el que ha donat moltes opcions de nous atacs als de Reus.
Amb tot això, hem vist un primer període amb molt de ritme i distret, acabant amb 15-17 per als de Reus. Un segon període on les defenses han agafat protagonisme derivant amb un joc amb més imprecisions pels dos equips, arribant al descans amb 28-27.
En el tercer període em aconseguit recuperar l'encert ofensiu, i amb les dificultats presents en tot el partit aconseguim parcial a favor de 21-14 i la màxima a favor nostre al final del període 49-41.
Nosaltres abaixem braços i el Pare Manyanet al contrari lluitaria per la victòria i poc a poc va retallant diferències fins igualar el marcador a 55 a falta de 1'40". A partir d'aquí opcions tàctiques per part dels dos equips per arribar a falta de 2 segons amb marcador de 58-57 i dos tirs lliures per nosaltres, anotem el primer i fallem el segon, el que impossibilitat demanar temps mort als visitants, tir de molt lluny que no entra i victòria emocionant i treballada per nosaltres, 59-57.
.

TORTOSA 17/03/2013

Cantaires Tortosa Olis Faiges……58
AB Amposta...................................48

La diferència en al classificació feia preveure un partit més còmode, i probablement aquesta confiança i el fet que es tracta d'un derbi, van fer que el partit se'ns compliqués en més d'una ocasió.
El partit va començar dominat per nosaltres, bon joc, bona defensa i control del ritme, però la falta d'encert en el tir i del rebot defensiu van fer que el primer període acabés amb poca puntuació i molt ajustat (8-10).
Una gran defensa dels nostres els primers 5 minuts, un millor control del rebot defensiu ens permet atacs amb més ritme i anotar amb més comoditat aconseguint un parcial de 11-0 per un marcador de 19-10. Semblava que començàvem a funcionar com en partits anteriors però de nou la seva defensa tancada, la falta d'encert en el tir i del control del rebot defensiu dona opcions al Amposta i retalla diferències per arribar al descans amb un incert 24-19.
El tercer període va ser el pitjor dels nostres, a les errades anteriors es va sumar la incapacitat de suportar els 1x1 dels exteriors Ampostins el que els va permetre capgirar el marcador en algun moment tot i que s'arriba al final del període amb 36-35.
Darrer període on seguim sense realitzar bones defenses i sense controlar el rebot defensiu, però neguem les penetracions rivals tot i que anoten 3 triples consecutius que els manté dintre el partit, 48-46 a falta de 3 minuts. Apareix llavors una defensa nostra contundent i domini del rebot defensiu, transicions ràpides i parcial de 10-2 per un resultat final de 58-48 i aconseguir una victòria més en un mal partit dels nostres.
La propera setmana rebem el Pare Manyanet de Reus a les 12:00 de diumenge a Ferreries, buscarem la victòria per seguir aspirant a anar escalant posicions a la classificació.

TORTOSA 09/03/2013

TGN Basquet A………….70
Cantaires Olis Faiges…….52

Sabíem que haurien aspectes claus a controlar per a competir amb el líder per la victòria: acostumar-se a les mides petites de la pista, controlar el rebot defensiu, serenitat al sortir de la pressió defensiva i suportar els 1x1 dels jugadors del TGN. Ho aconseguim durant la majoria del partit, però no durant els 40 minuts, el que al final dona una victòria més costosa per als locals del que demostra el marcador.
El partit comença controlat per nosaltres dominant els aspectes abans comentats, tot i que el nostre joc interior és castigat amb faltes molt estrictes i dubtoses, el que ens condicionaria més endavant, tot i això arribem al final del període dominant el marcador i el joc, 17-21.
En el segon període segueix la mateixa tònica, però entrem en dinàmica de pèrdues de pilota (10), moltes no forçades que ens impedeixen anotar en finalitzacions clares en superioritat i marxar en el marcador. Ho aprofita el TGN per recuperar-se en el marcador, 46-42.
Tercer període dominat en joc per nosaltres, el TGN havia renunciat al seu estil de joc temorós de la nostra capacitat de superar la seva pressió i trobar possibilitats d'anotar amb facilitat, tot i que no ho varem aprofitar errant penetracions clares i còmodes donant l'opció al TGN de capgirar el marcador, 46-42.
Darrer període on, un cop aconseguit que el TGN renunciï a la pressió, la seva principal arma, perdem 3 pilotes incomprensibles que permeten 3 cistelles còmodes del TGN que els dona confiança mentre que nosaltres deixem de jugar com un equip i no som capaços d'anotar, produïnt-se un parcial de 14-2 en 5 minuts (60-44). S'intenta la remuntada però amb poca fe i sense joc col·lectiu que deixa un marcador final del 70-52 que no explica la igualtat del partit durant la majoria del mateix.
La propera setmana derbi, rebem la visita del CB Amposta, diumenge a les 17:00 hores, equip que ens va guanyar a la nostra pista en el partit de la fase classificatòria anterior. Important aconseguir la victòria per tenir opcions de lluitar per les places de dalt en la segona volta.

TORTOSA 02/03/2013

CB Cantaires 64

Torredembarra BC...63

CRÒNICA

Comença el partit amb ritme lent i molta igualat durant els primers 5 minuts (10-11), després males decisions en atac i un balanç defensiu lent, permet al Torredembarra sortir ràpid al contraatac i aconseguir cistelles fàcils per arribar al final del període amb 13-19.
Segon període amb molt bona defensa dels nostres (gràcies sobretot al control del balanç defensiu) i un atac més dinàmic que ens permeten un marcador parcial de 21-15 que ens fa arribar al descans amb empat, 34-34.
En el tercer període comencem capgirant el marcador els primers minuts 43-39, però les errades en el tir sota cistella (0/8) fa que el Torredembarra recuperi el domini en el marcador al final del període amb 46-49.
Un inici dubitatiu tant en atac com en defensa en el darrer període fa que el Torredembarra marxi en el marcador (48-55), però no ens rendiríem i un parcial de 11-2 a falta de 54 segons ens tornava el domini del marcador (64-60), el Torredembarra s'apropa 64-63 a falta de 12 segons amb possessió per nosaltres, cometem violació de 3 segons i deixa 8 segons als visitants per intentar fer-se al partit, però un cop més una gran defensa en l'1x1 impedeix inclús el tir del Torredembarra i la victòria per nosaltres en un ajustat 64-63.
La propera setmana visita a la pista del líder, el TGN, dissabte tarda a les 19:00 hores.

TORTOSA 17/02/2013

Cantaires 61

Cambrils 70

CRÒNICA

Rebiem la visita del Cambrils, un dels equips que obten a guanyar el campionat.

L'actitud dels nostres va ser molt millor que en els dos darrers partits, més joc col.lectiu i més intensitat que va portar el partit amb empat a 32 al descans.

En la segona part, la igualtat va seguir sent la nota dominant, però errades en la defensa del 1x1, la falta de domini del rebot defensiu i sobretot el baix percentatge en el tir lliure, va permetre que el Cambrils aconsegueixi una màxima de 9 punts coincidint amb el final del partit (61-79).

La propera setmana visitem un altre dels equips forts, dissabte a les 16:00 hores al Vendrell.

TORTOSA 10/11/2012

CB CANTAIRES...51
CB VILASECA...37

CRÒNICA

Comencem el partit poc concentrats, el que ens fa fallar tirs alliberats prop cistella, mentre el Vila-seca més centrat i amb més actitud va sumant fins acosneguir la seva màxima diferència al final del primer període, 8-14.

A partir del 2on període les coses canvien, millor defensa i sobretot millor actitud i encert en atac, tot i les errades en el tir lliure,ajustem el marcador fins arribar al descans amb 21-22.

En el tercer període aconseguim controlar el nostre rebot defensiu, que no haviem aconseguit en els períodes anteriors, el que treu segones oportunitats als visitants i ens permet alguna cistella còmoda amb contraatac o transició, això amb una bona defensa ens permet aconseguir un parcial de 16-5 i un marcador de 37-27.

La mateixa dinàmica en el darrer període que ens permet aconseguir una victòria per 51-37, que ens torna a la tercer posició. La propera setmana visitem la pista del CB Amposta, diumenge matí.

TORTOSA 28/10/2012

CB CAMBRILS...54
CB CANTAIRES...41

CRÒNICA

Desplaçament a la pista del líder invicte de la categoria on es va estar a punt però no es va poder donar la sorpresa.
Comença el partit amb molt d'encert local en el triple (3 de 3), nosaltres amb bon joc col.lectiu i bona defensa aconseguim mantenir-nos en el partit. En el segon període les defenses marquen el ritme del partit i s'arriba amb un marcador curt i ajustat al descans 25-22.
El tercer període comença amb molta precipitació per part nostra, amb 6 pèrdues en 2 minuts i el Cambrils ho aprofita per augmentar distàncies en el marcador (32-24) per arribar al final amb 38-31. El darrer període l'ansietat i l'excés d'invidualitats per part nostra permeten als locals aconseguir la màxima diferència al final del partit 54-41.
La propera setmana jornada de descans.

TORTOSA 21/10/2012

CB CANTAIRES...66
CB ALCANAR...44

CRÒNICA

Partit sempre dominat per nosaltres en el marcador, tots els períodes guanyats per nosaltres, però que va ser al 3r període amb un parcial de 25-12 quan es va trencar el partit (50-32) per arribar al final amb el resultat de 66-44 i sumar la 2ª victòria.

TORTOSA 14/10/2012

CB TARRAGONA...71
CB CANTAIRES...45

CRÒNICA

Derrota davant el CBT 2 en la seva pista. Comencem concentrats i amb ritme, el que ens permet posar-nos davant del marcador durant gairebé tot el primer període, però la falta d'encert en els tir de mitja distància ho aprofita el CBT per capgirar el marcador i arribar al descans amb 37-28. no sortim amb intensitat al tercer període, fet que aprofita el CBT per marxar en el marcador amb +16 punts. Reaccionem i retallem distancies fins 8 punts, però apareix la precipitació i la falta de joc col.lectiu que ens porta a la derrota per 71-45.